Ce tip de sticlă ar trebui să alegeți atunci când achiziționați ferestre din PVC?
Ferestrele împreună cu ușile redau perspectiva de ansamblu a unei case, fiind necesar ca ele să se potrivească tipului de arhitectură adoptat. Cu ferestrele potrivite poți întregi tabloul casei atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.
Amenajarea unei locuințe reprezintă o investiție importantă, iar în ce privește ferestrele spațiului de locuit, cu siguranță, trebuie să te asiguri că se potrivesc perfect casei și nevoilor tale. Astfel, este nevoie de un proces de documentare în care să iei în considerare calitatea lor, componentele și materialele din care sunt confecționate, la reputația producătorului, la eficiența energetică, la rentabilitatea investiției și nu în ultimul rând la prețul de achiziție.
Un alt element care trebuie luat în considerare atunci când iei decizia de a achiziționa o fereastră este sticla. Probabil că te întrebi de ce este așa importantă? Deoarece sticla este elementul principal care oferă proprietăți de izolare termică și fonică, dar și un confort sporit în locuința ta. Acesta reprezintă până la 70% din suprafața unei ferestre; prin urmare, merită să ne concentrăm pe același lucru atunci când căutăm ferestrele perfecte pentru casa noastră.
Sticlă utilizată pentru producerea ferestrelor din PVC
Sticla termoizolantă utilizată la fabricarea tâmplăriei din PVC constă din două sau trei foi de sticlă. Spațiul dintre geamurile de sticlă este umplut cu argon cu gaz inert pentru a preveni formarea condensului în zona inferioară a ferestrei. Sticla conține cristale de siliciu care au rolul de a absorbi umezeala dintre foile de sticla. Trendurile actuale sunt orientate către ferestrele termoizolante cu tâmplărie din PVC sau aluminiu, variante moderne cu tehnologii încorporate cu 5 sau 7 camere, ce oferă o protecție termică la cele mai înalte standarde, fiind o soluție modernă accesibilă și extrem de eficientă.
Ce tip de sticlă ar trebui să alegi care să răspundă întru totul nevoilor tale?
Sticla termoizolantă utilizată la fabricarea ferestrelor din PVC poate fi de mai multe tipuri, fiecare având proprietăți specifice și generând diverse beneficii.
Sticla Low E – Protecție UV ridicată
Sticla Low-E, spre deosebire de alte tipuri de sticlă, este prevăzută cu un strat de oxizi metalici care ajută la reflectarea căldurii. Deoarece stratul metalic poate fi zgâriat, acesta va fi aplicat întotdeauna pe interior, într-un mediu sigilat, într-un pachet de sticlă format din cel puțin două geamuri de sticlă. Acest tip de sticlă se caracterizează prin emisivitate foarte scăzută și este recomandat în cazurile în care variațiile de temperatură dintre mediul exterior și interior sunt ridicate, contribuind la reducerea pierderilor de căldură iarna și la reducerea supraîncălzirii în timpul verii.
Sticlă de control solar – Eficiență energetică optimă, indiferent de anotimp
Vara oferă o protecție solară puternică diminuând efectul de seră din interiorul locuinței, în timp ce în sezonul rece își păstrează proprietățile de izolare termică. Acest tip de sticlă este ideal pentru zonele cu diferențe sezoniere mari de temperatura. Această sticlă nu este recomandată clădirilor cu ferestre orientate spre Nord, proprietățile de reflexie solară mai puternice reduc temperatura din interiorul locuinței și captează puțină lumină naturală în cameră, creându-se astfel riscul de condens.
Este potrivită camerelor orientate spre Est sau spre Vest, unde căldura și lumina pătrund în casă mult mai ușor, de aceea noi îți recomandăm utilizarea unui pachet de sticlă cu termoizolare.
Te bucuri de mai multă lumină naturală în casa ta mai mult timp
Aceasta combină cele două proprietăți pe care ar trebui să le îndeplinească o fereastră vitrată expusă radiației solare și căldurii, în special în timpul verii. Această sticlă are o capacitate excelentă de a reflecta radiația infraroșie, iar prin controlul solar reflectă o mare parte din razele UV. Este potrivită pentru ferestrele orientate spre Est și Vest, oferind proprietăți bune de transmitere a luminii și permițându-vă să vă bucurați de lumina zilei pentru mai mult timp.
Sticlă laminată – O izolare fonică de invidiat pentru casa ta. Bucură-te de viață trăind din plin într-o casă liniștită
Sticla laminată (denumită și duplex) sau antiefracție este utilizată în mod obișnuit în amenajările rezidențiale și în sistemele comerciale. Este compus din mai multe straturi de sticlă lipite între ele cu un strat de rășină transparent. Dacă locuința dumneavoastră se află într-o zonă zgomotoasă, sticla laminată ți-ar putea fi de ajutor, aceasta oferă izolare fonică performantă în comparație cu alte tipuri de sticlă.
Totodată rășina utilizată pentru a lipi geamurile de sticlă contribuie la securitatea locuinței tale, împiedicând spargerea sticlei în caz de accident. Îți recomandăm acest tip de sticlă pentru ferestre sau uși vitrate care pot fi supuse impactului, deoarece stratul de rășină și sistemul de fabricație pentru această sticlă asigură o durabilitate mai mare.
Sticlă ornamentală - Profită de o intimitate sporită
Sticla ornamentală este utilizată în principal pentru a reduce vizibilitatea și a oferi intimitate fără a reduce luminozitatea camerei. Este ideală pentru birouri, cabinete medicale sau firme de avocatură.
100% luminozitate și claritate
Dacă ești în căutarea unor ferestre care să permită pătrunderea luminii naturale până la 100% și să ofere un grad ridicat de claritate la Zupfinestre gasesti solutiile optime. Cu toate acestea, nu este recomandat să o folosești dacă locuiești într-o zonă aglomerată în care zgomotul este ridicat și variațiile de temperatură sunt semnificative între anotimpuri sau pe timp de zi și noapte, deoarece nu are un coeficient ridicat de reducerea a zgomotului și de izolare termică. Adesea este utilizată în combinație cu alte tipuri de sticlă reflectorizantă sau de control solar.
Astfel, principalele criterii de luat în considerare la alegerea sticlei pentru ferestrele din PVC sunt caracteristicile climatice ale zonei în care trăim, nivelul de zgomot și orientarea ferestrei în ceea ce privește punctele cardinale.
O fereastră ideală ar trebui să ofere securitate și intimitate, grad de izolare la căldură, respectiv zgomot și să permită pătrunderea luminii naturale în cameră.
Pentru a crește nivelul de lumină naturală din cameră, ZUPFINESTRE a creat un sistem inovator care face ca zona vitrată a ferestrei să fie cu 29% mai mare decât ferestrele obișnuite.
Fă cunoștință cu inovația și produsele ZUPFINESTRE! Alege ce e mai bun pentru casa ta. Dacă ai nevoie de idei originale și sustenabile de la niște adevărați profesioniști ne poți contacta la numărul 0737.022.200 sau ne poți scrie pe office@zupfinestre.ro.